Απαλλαγή στην ασφάλεια

  • Home
  • Απαλλαγή στην ασφάλεια
Απαλλαγή στην ασφάλεια

Πολλές φορές τυχαίνει να συναντήσεις ανθρώπους που σε κάποια κατάσταση της ζωής τους απογοητεύτηκαν από την ασφάλεια τους.

Συνήθως η συζήτηση εστιάζεται στο πως δε τους κάλυψε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχανε και το πόσο μεγάλο πλήγμα ήταν στα οικονομικά τα δικά τους και της οικογένειας τους.

Σε άλλες ακόμα πιο δυσάρεστες περιπτώσεις, που συνήθως σχετίζονται με την υγεία, την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τον Γολγοθά που χρειάστηκε να διανύσουν για την αποκατάστασή τους.

Γιατί όμως ένα συμβόλαιο να μη σε καλύψει πλήρως?

Εγω προσωπικά, ευτυχώς και δυστυχώς έχω βρεθεί και στις δύο πλευρές! Έχω αποζημιωθεί για ζημιά μου, γλιτώνοντας ένα ζοφερό σενάριο εξόδων που δε θα μπορούσα να αντεπεξέλθω, αλλά έχω βρεθεί και στην πλευρά της άδικης, μη ικανοποιητικής αποζημίωσης που με άφησε δυσαρεστημένο. Αναγνωρίζω πως θα μπορούσα να μην είχα δυσαρεστηθεί, αν απλά ήμουν προσεκτικότερος στις απαλλαγές που επέλεξα. Τότε έμαθα, πως απαλλαγή στην ασφάλεια σημαίνει η δικιά μου συμμετοχή στην αποζημίωση! Έπαθα και έμαθα.

Τι κάνει τη διαφορά μεταξύ του να λάβω ή να απορριφθώ?

Η αλήθεια είναι πως οι ασφάλειες δεν είναι ένα προϊόν με ασάφειες ή παραθυράκια, αποτελούνται από συμβόλαια και αυτά με τη σειρά τους από μια σειρά κανόνων που έχουν αποτυπωθεί με γραπτό λόγο. Αυτή είναι η δύναμη και η αδυναμία τους.

Δύναμη γιατί ό,τι γραφτεί είναι δέσμευση, χωρίς αμφιβολία και άρνηση. Αδυναμία γιατί δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις σαν καταναλωτές δεν έχουμε την όρεξη ή την επιθυμία να διαβάσουμε τους όρους τέτοιων πολύπλοκων προϊόντων.

Σίγουρα καθένας από εμάς έχει και τους δύο τύπους ανθρώπους στον περίγυρό του, κάποιος διαβάζει τα συστατικά ενός προϊόντος πριν το αγοράσει, και κάποιος κοιτά μόνο την μπροστινή ετικέτα!

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία πιο συχνά απ΄ότι θα ήθελες, καλό θα ήταν να έχεις τον δικό σου ασφαλιστή για να σε προστατεύσει και να σε συμβουλεύσει, όπως έχεις έναν λογιστή για να σε βοηθάει στα φορολογικά σου!

Max Finance, Η ασφάλεια και η χρηματοδότηση στο μάξιμουμ!

Ζήτα μια δωρεάν συμβούλη για το ετήσιο ασφαλιστήριο σου μέσω της σελίδας μας insurance.gr

Θωμαΐδης Θ. Βίκτωρ – Ανθόπουλος & Συνεργάτες Ασφαλιστές

Leave a comment