Το αυτοκίνητο και η δικιά μου δίκαιη αποζημίωση

  • Home
  • Το αυτοκίνητο και η δικιά μου δίκαιη αποζημίωση
Το αυτοκίνητο και η δικιά μου δίκαιη αποζημίωση

Κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει ως το προς τι είναι μια δίκαιη αποζημίωση. Στον τομέα των ασφαλειών ωστόσο, υπάρχει μια αρκετά σαφής ερμηνεία: Σκοπός μιας αποζημίωσης είναι να διατηρήσει την οικονομική θέση του ζημιωθέντα στην πρότερη του ατυχήματος του κατάσταση. Όχι λιγότερα, όχι περισσότερα!

 

Ενώ όμως αυτή είναι η γενική ερμηνεία του όρου, το κάθε συμβόλαιο αναγράφει με λεπτομέρια το τι ακριβώς θα καλύψει αλλά ακόμα σημαντικότερα, η ασφάλεια αναγράφει τι Δε θα καλύψει, τις εξαιρέσεις δηλαδή στο έγγραφο πληροφοριών.

 

Κάποιες συχνές περιπτώσεις που είναι ανησυχητικά επαναλαμβανόμενες στη αποτυχία ασφαλιστικής κάλυψης είναι:

Νέος που αποκτά δίπλωμα και ξεκινάει να οδηγάει τα οχήματα της οικογένειας. Τα ασφαλιστήρια των αυτοκινήτων είναι πολύ σαφή για την εξαίρεση σε νέους οδηγούς, παρόλαυτα ξανά και ξανά θα ακούσεις για ένα μικρό ή μεγάλο ατύχημα που έχασε έτσι άδικα την ασφαλιστική κάλυψη που με μια απλή δήλωση θα μπορούσε να είχε προστατευτεί!

Βιαστική καταγραφή στοιχείων και εν συνέπεια, λανθασμένων στοιχείων στην ασφάλεια. Είναι σαφές πως το να γράψεις λάθος στοιχεία σε ένα ασφαλιστήριο, είναι σαν να βγάζεις ένα συμβόλαιο σε λάθος άνθρωπο ή λάθος όχημα. Να είμαστε προσεκτικοί στα στοιχεία της άδεια κυκλοφορίας και του διπλώματός μας!

Ασφάλεια περιουσίας με χαμηλά κεφάλαια. Το σπίτι ή το μαγαζί μας, πρέπει να το ασφαλίζουμε υπολογίζοντας την πραγματική του αξία. Αν μια μέρα εξαφανιστεί από προσώπου γης το κτίριο, να μου δωθεί ολόκληρο το κεφάλαιο που θα χρειαστώ για να το ξανακτίσω και όχι ένα μέρος αυτού, από λάθος ή μη ενημερωμένο υπολογισμό της αξίας.

Να προστατέψω το περιεχόμενο σωστά. Αν με ενδιαφέρει να αποζημιωθώ για τα έπιπλα και γενικά τα υπάρχοντα που βρίσκονται στο σπίτι μου, θα πρέπει πέρα από το να συμπεριλαμβάνονται απλά σαν αξία στο συμβόλαιό μου, να περιγράφονται και σωστά. Η υπηρεσία της καταγραφής του περιεχομένου σε μια οικία είναι πολύ σημαντική για την σωστή προστασία μας!

Συμβόλαια υγείας με πολύ χαμηλό κόστος. Εδώ, είναι και λίγο η λογική που θα έπρεπε όλοι να εξασκούμε για ζητήματα όπως η υγεία μας, ακριβώς επειδή είναι από τις πιο σημαντικές διαστάσεις της ζωής! Ένα πλήρες συμβόλαιο υγείας συνήθως δε κοστίζει περισσότερα από όσα δίνουμε καθημερινά για τον καφέ μας, κι όμως, σε αρκετές περιπτώσεις κάποιος αποφασίζει να “γλιτώσει” χρήματα μέσα από ένα ιδιαίτερα φτηνό συμβόλαιο και επαναπαύεται απλά με την σκέψη πως το έχει και όχι αν του είναι πραγματικά χρήσιμο.

Αν κάτι κοστίζει πολύ λιγότερο από τα παρόμοια προϊόντα στην αγορά, να είμαστε προσεκτικοί και να το μελετάμε ή να ζητάμε τη συνδρομή κάποιου ειδικού!

Max Finance, Η ασφάλεια και η χρηματοδότηση στο μάξιμουμ!

Ζήτα μια δωρεάν συμβούλη για το ετήσιο ασφαλιστήριο σου μέσω της σελίδας μας insurance.gr

Θωμαΐδης Θ. Βίκτωρ – Ανθόπουλος & Συνεργάτες Ασφαλιστές

 

Leave a comment