Ασφαλιστική Αγορά

 

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 33 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Νέα Groupama: Συζητήσεις για εξαγορές μεριδίων
Groupama: Συζητήσεις για εξαγορές μεριδίων PDF Εκτύπωση E-mail
Σε συζητήσεις για εξαγορές μεριδίων με στόχο να βελτιώσει την φερεγγυότητά της μέχρι το τέλος τους έτους βρίσκεται η Γαλλική Groupama σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους κύκλους των συζητήσεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


H Γαλλική Icade – ελεγχόμενη από την κρατική Caisse de Depots – πρόκειται να υποβάλλει προσφορά για το μερίδιο της εταιρείας ακινήτων SILIC, της οποίας το 44% κατέχεται από την Groupama.


Ωστόσο τραπεζίτες και αναλυτές έχουν αντίθετη γνώμη, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν θα βάλει τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Groupama η οποία όπως υπολογίζεται θα χρειαστεί μέσα στον επόμενο χρόνο επί πλέον κεφάλαια ύψους 2 δις με 3 δις ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Groupama δέχεται πιέσεις από την Γαλλική Αρχή (ACP) να αυξήσει τα όρια φερεγγυότητας τουλάχιστον στο 100% μέχρι το τέλος τους έτους και να τα βελτιώσει περαιτέρω μέσα στο 2012.


Μέχρι σήμερα η Groupama είναι η πρώτη Γαλλική ασφαλιστική που αντιμετωπίζει προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, ωστόσο είναι σίγουρο ότι η ασφαλιστική θα εκπληρώσει τους στόχους της, τονίζει πηγή προσκείμενη στην Groupama.
Σύμφωνα με την δομή της εξαγοράς, η SILIC και η Icade θα συγχωνευθούν και οι CDC και Groupama θα διατηρήσουν μερίδιο από την νεοσυσταθείσα εταιρεία.


Η Groupama από την εξαγορά προσδοκά να αντλήσει πάνω από 600 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές αγοράς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συνολική αγοραία αξία της SILIC υπολογίζεται στα 1.3 δις ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι η SILIC έχει τεράστιες εκτάσεις κοντά στα αεροδρόμια Orly και Roissy και στο Παρίσι στο επιχειρηματικό κέντρο των Παρισίων La Defense.


Η εν λόγω συναλλαγή είναι άκρως επωφελής για την Groupama, καθώς μεταξύ άλλων θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα κέρδη της SILIC.
Η CDC σχεδιάζεται να επενδύσει περί 300 εκατ. ευρώ στην μεσιτική της Groupama GAN Eurocourtage. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα δύο μέρη βρίσκονται σε συζητήσεις.


Τέλος, η Groupama προσδοκά να αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 1 δις ευρώ μέσω της πώλησης της GAN Eurocourtage. Σύμφωνα με τραπεζίτη, η ανακεφαλαιοποίηση της μεσιτικής από την CDC θα την κάνει πιο ελκυστική και τονίζει ότι ανάμεσα στους πιθανούς υποψήφιους είναι η Allianz, τα Lloyds, η Generali, η RSA και η Tokio Marine.

 
©opyright 2009 - Ανθόπουλος και Συνεργάτες || Powered by