Ασφαλιστική Αγορά

 

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Νέα Το Επιμελητήριο έχει ανάγκη τους ασφαλιστές
Το Επιμελητήριο έχει ανάγκη τους ασφαλιστές PDF Εκτύπωση E-mail

Το Επιμελητήριο έχει ανάγκη τους ασφαλιστές

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε μια ενδιαφέρουσα επιστολή από την κυρία Δήμητρα Λύχρου (στη φωτογραφία), Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, που με την πολύχρονη αγωνιστικότητά της και συμμετοχή της στα κοινά συνεχίζει να τιμά τον κλάδο και με την εργασία της και με το ήθος της.

Στις 17 Νοεμβρίου, συνυπέγραφε μια άλλη επιστολή γεμάτη ευπρέπεια και επαγγελματισμό με τον Κώστα Μαυρόπουλο και τον Αλέξανδρο Ραφαηλίδη, όπου καλούσε τους συναδέλφους διαμεσολαβούντες να στηρίξουν ασφαλιστές σε όποιο συνδυασμό κι αν ανήκουν. Δημοσιεύουμε τη σημερινή επιστολή της κυρίας Λύχρου την οποία αρκετοί είναι αυτοί που δήλωσαν ότι θα την ψηφίσουν.


Προς τον κύριο Ευάγγελο Σπύρου,

"Τα πέντε χρόνια της συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, μου έδειξαν πολύ καθαρά ότι η αγαθή βούληση για την ενασχόληση με τα κοινά, δεν αρκεί, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να ακυρωθεί , όταν δεν συμβαδίζει με τις υστερόβουλες αναζητήσεις των ανθρώπων που ηγούνται.

Η χαμένη πενταετία της προηγούμενης Διοίκησης θα ήταν, για εμένα προσωπικά, ένας πολύ καλός λόγος για να με απομακρύνει από μια παρηκμασμένη και ξεπερασμένη παλαιοκομματική πρακτική που δυστυχώς διαπίστωσα ότι ζει και βασιλεύει και σε αυτούς τους χώρους. Άλλωστε η ενασχόληση μου με τον συνδικαλισμό του κλάδου μας , έχει μοναδικό σκοπό την συνεισφορά μου, με όσες δυνατότητες διαθέτω ,σε μια προσπάθεια γόνιμης σύνθεσης και προοπτικής.

Όμως η μεθοδευμένη και ύπουλα στοχευμένη επίθεση της Διοικητικής Επιτροπής, στην οποία δυστυχώς μετείχε και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος μας, {επικεφαλής της Ασφαλιστικής Συνεργασίας}, κατά του κλάδου μας, με υποχρεώνει να αναθεωρήσω την όποια σκέψη παραίτησης ,και να παλέψω μαζί με τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ", για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη, δυναμικότερη και μαζικότερη έκφραση ώστε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Άλλωστε δεν είναι σύμπτωση, ούτε απλά παρεΐστικη απόφαση όλων των Προέδρων των Δ.Σ. των κλάδων της Διαμεσολάβησης, η συμμετοχή στο συγκεκριμένο Συνδυασμό, αλλά συνειδητή απόφαση για την αλλαγή του Επιμελητηρίου, ώστε να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να παίξει το ρόλο που του αναλογεί, με κύρος, δίπλα στον κάθε επαγγελματία.

Η απόφαση της διαγραφής 2.500 περίπου συναδέλφων, χωρίς ενημέρωση και εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν μια απόφαση πρωτοφανής, μοναδική, μέσα σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, που έδειξε με ποιό τρόπο το Επιμελητήριο της Αθήνας, ερμηνεύει και εφαρμόζει την πρόταση της Εποπτικής Αρχής, για έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τις άδειες μας.

Επί μήνες παλεύαμε για να δικαιώσουμε τους συναδέλφους που είχαν πληγεί από την αλλοπρόσαλλη και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης και να αποκαταστήσουμε τους αναίτια διαγραφέντες. Αυτή η απόφαση όμως, που σκοπό είχε να μειώσει τον αριθμό του δυναμικότερου στοιχείου του Επιμελητήριου, επειδή τελικά δεν τελεσφόρησε, έπρεπε να βρει άλλο τρόπο να λειτουργήσει. Και ο τρόπος βρέθηκε, με την μεθόδευση της υπαγωγής της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και μόνον, στην – άυλη έννοια – της Παροχής Υπηρεσιών και τον περιορισμό των εδρών μας σε οκτώ { 8 }. Απόφαση όλων μας είναι, εφόσον έχουμε την πλειοψηφία, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου, να ανατρέψουμε αυτή την απίστευτη απόφαση.

Το Επιμελητήριο οφείλει να είναι ο σύμβουλος της δημόσιας Διοίκησης οφείλει όμως να περιφρουρεί τα δικαιώματα των Μελών του και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση, την ανάπτυξη, την βελτίωση και την πρόοδο αυτών. Γι’ αυτό ζητούμε από όλους τους συναδέλφους να μην αδιαφορήσουν, αλλά να έρθουν και να ψηφίσουν στις εκλογές της 3 – 4 – 5 Δεκεμβρίου και να ψηφίσουν τον Συνδυασμό ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε σχέδια που απεργάζονται για το επάγγελμά μας αλλά και να αναδείξουμε την νέα φυσιογνωμία που απαιτείται για ένα σύγχρονο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές έχουν ανάγκη το Επιμελητήριο περισσότερο από κάθε άλλο επαγγελματία, πρέπει λοιπόν να αποδείξουμε με την συμμετοχή μας ότι και το Επιμελητήριο έχει ανάγκη τους Ασφαλιστές , ότι δεν μπορεί να υποβαθμίζει την δύναμή τους, αλλά οφείλει να γίνει απολύτως ανταποδοτικό και φιλικό προς αυτούς".

 

Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου
Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Υποψήφια Σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ

 

 
©opyright 2009 - Ανθόπουλος και Συνεργάτες || Powered by